Direktlänk till inlägg 5 maj 2009

Hundraser avlas sönder

Av Annelie - 5 maj 2009 08:24

Det här är ju inget som är nytt under solen.

I dagens nätupplaga av våran lokala dagstidning Norra Västerbotten, står att läsa om :


Hundraser avlas sönder

Den svenska kennelklubben har i alltför många år hävdat att just deras avel är supersäker. Och att blandrashundar inte är nått att lita på.

De har även hävdat att just deras starka kontroller gjort att just deras hundar är mycket stabilare och friskare än blandraser.

För några år sedan gick ett program på tv om just dessa svårt sönderavlade stackars hundar. De veterinärer som uttalade sig om dessa hundar var inte glada över utvecklingen som svenska kennelklubben driver.

Man fick bla se en schäferhund som knappt kunde gå. Hunden mer eller mindre gick på hasorna. Ryggpartiet var så kraftigt sluttande bakåt att hunden nästan gick på hela undre bakbenet Springa kunde den absolut inte göra. Men i utställningssyfte låg den bland de högst rankade. Hunden hade vunnit många fina utmärkelser.

Jag säger bara en sak... Leta fram en bild på hur schäfrar såg ut för 30 år sedan, så ser ni hur dom egentligen borde se ut. Starka och friska!

Svenka kennelklubben måste ta ett ärligt och betydligt bättre ansvar för den avel som bedrivs innom deras "väggar".

Det dom nu helt lagligt fått bedriva är djurplågeri och borde beläggas med stränga straff!

Jag har en blandrashund. Många av de jag känner och umgås med har alla olika blandrashundar. Alla är bland de finaste hundar man kan träffa på!

Lugna, stabila, oerhört glada och livliga! Dom kan springa, klättra och hoppa obehindrat.

Men bara för att få det sagt.. Det är inte alla blandingar som är lyckade heller. Sånt måste man ge akt på. Sen MÅSTE man alltid vara supernoga och ta reda på vilka raser som finns i en blandras och sen lära sig så mycket som möjligt om dessa raser innan man köper hunden.  Så man vet vad som kan komma att krävas av just den hunden.


Nä, skärpning ni i kennelkubbens övre skikt! Ta erat ansvar och visa resten av världens alla hundklubbar vad som är rätt och rimmligt!

Våga stå upp och vara bättre än de andra!





 Heron som liten bebis ca 5 v gammal



 
 
Berith

Berith

5 maj 2009 09:57

Ja jag läste också detta på nätet .
Han är då för go Heron =)

Vi synes snart, kram / din vän

http://www.maxmax.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Annelie - 8 februari 2010 08:09

Ja, vad annat kan man säga. Bara massa elände och sjukdom. Herr B´s pappa blir fort sämre i sin demens. I lördags belv han hastigt inlagd på en geriatrikavdelning för utredning. Skönt att det blir gjort så vi får svar på vad det är som händer rikti...

Av Annelie - 21 januari 2010 08:04

Den senaste tidens bristande närvaro här inne på bloggen är pga av att jag inte haft någon som helst lust att sätta mig vid datorn för att skriva. Vid datorn har jag dock suttit när jag varit inloggad på facebook. Inte hela tiden förståss, men lite...

Av Annelie - 10 december 2009 08:06

Har bott i min lägenhet sedan 1 December 2001. Trivs så himla bra här. Det är lägenheter som under slutet av -80 och början på -90 genomgick en rejäl renovering. Många av lägenheterna har slagits ihop och blivit större. Det finns dock inga större l...

Av Annelie - 9 december 2009 07:55

Fick detta mail av min mycket goa vän AW från östgötaskogarna. Var rätt kul så jag tänkte dela med mig. =))   ~~~*~~~*~~~*~~~*~~~*~~~*~~~*~~~*~~~*~~~*~~~*~~~ Kära Dagbok ,   Jag har precis fyllt 45, och min son (älskling!) gav mig en veck...

Av Annelie - 4 december 2009 13:23

Äntligen! Ja, jag säger bara ÄNTLIGEN ser det ut som om vi kommer oss ut till stugan i helgen! Så just nu har jag verkligen inte tid att sitta här och knappa på tangentbordet. Har iaf precis kommit hem efter en "lunchdate" med Fru K, Fru L, Fröke...

Presentation

Gästbok

Fråga mig

1 besvarad fråga

Omröstning

Har du drömmar och mål du håller på att förverkliga?
 Ja
 Nej
 Nej, men skulle vilja

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8 9
10
11 12 13 14 15 16
17
18
19 20
21
22
23
24
25 26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Senaste inläggen

Länkar

Sök i bloggen

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards