Alla inlägg den 19 februari 2009

Av Annelie - 19 februari 2009 21:04

En spegel ljuger aldrig!

Passerade en STOOOR spegel idag. Såg till min fasa att jag vuxit på bredden rätt mycket!

Inte för att det är en nyhet. Jag kommer inte i mina egna täckbyxor längre. En mycket god vän tyckte nog synd om mig i kylan härom dagen, så hon ordnade att jag fick låna ett par som jag faktiskt kunde ha. Har redan använt dom på mina rundor med hundarna och jag håller mig varm och go!

Har nu bara ett par jeans och ett par mysbyxor som jag kommer i.

Tröjorna sitter som korvskinn. Känner att mitt allmäntillstånd blivit negativt påverkat.

Mötet med den stora spegeln fick mig att allvarligt börja fundera på att bli mera hälsosam! För i vinter har jag verkligen inte mått bra. Tröstätningen har tagit över. Jag har gett vika för frestelser alltför lätt.

Funderar på att en vecka i taget ändra på EN sak i mitt liv, som kan bidra med viktnedgång och bättre hälsa.

Från och med nu på måndag ska jag sluta med ALLT bröd. Jag är en riktigt "mackoman". Så det kommer att bli en riktigt tuff utmaning!

Socker däremot är jag inte så farlig på. Jag brukar vilja ha lite honung till mitt te. Men annars sockrar jag aldrig. Tycker socker egentligen bara blir äckligt i för stora mängder. Däremot finns det mycket dolt socker. Ska försöka hålla lite extra koll på det med.

Kommer att försöka skriva om mitt eget lilla hälsoförsök. Då mest för min egen skull för att kunna skriva ner mina tankar och hur jag känner och tycker under tiden jag gör detta.


Snart är det dax att sova. Sov gott allihopa!

Av Annelie - 19 februari 2009 18:49

Min 13 åring har vätska som står bakom trumhinnan. Men det buktade inte ut så mycket då läkaren tog sig en titt. Lite förändringar såg hon dock, och med tanke på hans tillsammans långa förkylningstid med återkommande feber och sakta försämring i allmäntillståndet så skrev hon ut penicillin.

MEN... den hämtar jag bara ut OM han under denna dag eller natten till i morgon blir sämre och får mera ont igen. Annars låter jag receptet ligga orört.

En otroligt bra deal tycker jag!

Jag vet ju själv att man ska vara ytterst varsam av användandet av antibiotika.

Övernanvänding ställer ju på sikt bara till större bekymmer.

Det enda jag kan oroa mig för är att det eventuellt blir lunginflammation av det hela. Tycker att hostan börjat ändra karaktär och börjar låta mer åt lunghållet. Får hålla ett vakande öga på det där!


Var på kursen. Bra uppslutnig. Mycket surr! Jag har rätt  svårt för när det blir så stimmigt surr. Oftast är jag totalt slut när jag kommer hem och somnar oftas av i soffan ett par timmar efteråt.

Idag höll vi knappt på i två timmar. Det räckte mer än väl för mig.

Att jag blev så däckad just idag beror säkert till stor del att jag drog iväg med 13 åringen på sparken fram och tillbaka från Hälsocentralen på förmiddagen. Jag ville inte att han skulle behöva gå hela vägen fram och tillbaka på grund av den envisa hostan han får vid minsta lilla ansträngning.

Jag var dyngsur i svett, trots kylan, då vi äntligen kom hem igen. 13 åringen sa på väg hem att detta skulle jag nog behöva göra oftare. Dra honom på sparken runt samhället alltså! *SS* Vad kan jag säga... Han har ju rätt grabben! ;P


Nu ska jag slänga mig framför tv:n en stund. Jag och 16 åringen har tvättstugan nu ikväll. Ska strax ner och jobba på lite där. Sen är det ledigkväll resten av kvällen!



Av Annelie - 19 februari 2009 09:34

Tittar ut genom fönstret och konstaterar att det fortfarande är alldeles för kallt för att kännas skönt att gå ut. Har börjat snöa en aning med.

Gruvar mig för alla vändor ut som måste göras idag.

Min 13 åring som varit förkyld med feber av och till under flera veckors tid fick nu i natt återigen feber och öroninflamation! Så jag måste sätta honom välklädd på sparken och avlägga ett besök på Hälsocentralen ( VC heter visst så nuför tiden...) Kl 11 skulle vi då vara där och låta dom kolla in örat.

Sen har jag min kurs idag med. Kursen som handlar om hälsa och välmående.

Man kan få lite olika behandlingar om man så önskar. Eller en ny frisyr om man nu så vill. Ingen dum kurs alls måste jag säga. Men i huvudsak gå det ut på att prata om hur var och en av oss kan må bättre i vardagen med bara små förändringar. För de flesta av oss deltagare mår man bara bra av att komma hemmifrån ett tag och träffas nere i lokalen varje torsdag!


Nu medans jag väntar på att tiden för avfärd närmar sig, så passar jag på att köra en tvättmaskin nere i källaren. 

Ska snart ner och hänga tvätten. Sen ska jag ut med Heron och Argos innan jag och 13 åringen ska iväg.


Har jag sagt att Herr B är makalöst fantastiskt snäll? *L*


Presentation

Gästbok

Fråga mig

1 besvarad fråga

Omröstning

Har du drömmar och mål du håller på att förverkliga?
 Ja
 Nej
 Nej, men skulle vilja

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21
22
23 24
25
26
27
28
<<< Februari 2009 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Länkar

Sök i bloggen

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards