Alla inlägg under april 2009

Av Annelie - 25 april 2009 23:19

Det var länge sedan jag upplev och känt att en vanlig lördagskväll varit så utomordentligt tråkig. Men i kväll hände det!

Mest för att jag saknade min underbara Herr B förståss. Jag borde ju rimligtvis vara van att tillbringa helger helt alena. Men sedan Herr B gjort sitt intågande i mitt liv har allt blivit helt galet underbart!

Han var ju bara hit en stund idag för att följa med till 40 års kalaset. Sen var han tvungen att åka hem till sina söner. Och det är klart han ska umgås med dom på deras helg. Men det är första helgen sen vi blev tillsammans som vi är ifrån varandra på det här viset.

Samtidigt som det är en grymt jobbig känsla, så är den också en stark härlig känsla av sann kärlek! Svårt att beskriva.. 

Nu håller i alla fall mina ögon på att slockna för natten. En ny dag i morgon.


Sov gott!

Av Annelie - 25 april 2009 16:59

Nu har vi varit och firat och fikat tårta med fröken NM och hennes lilla gulliga familj. Alltid lika trevligt att träffa dom!

Nästa gång någon fyller 40 är det jag, och sist ut blir fröken SN.

Inte klokt vad åren går.


Herr B har åkt hem till sina söner. Så nu sitter jag här ensam... Nja.. det var en sanning med modifikation. Jag har ju mina söner och mina djur.

Börjar vara rejält hungrig just nu. Men har ingen lust att ställa mig vid spisen.

Tur vi har rester att värma. Måste ändå erkänna att jag helst velat beställa hem nått gott...


Kvällen förväntas bli lugn.

Av Annelie - 25 april 2009 08:57

Idag är det min "syster", fröken NM´s stora dag! Hon fyllde egentligen igår. Men vi firar henne idag!

Vad ger man en så härligt snäll och go tjej? En tjej jag känt ända sedan hon och hennes familj flyttade hit när vi gick i lågstadiet.

Hon har ett hjärta av guld, precis som mina andra "systrar" från den tiden.

Kan inte nog säga hur mycket jag älskar dom allihopa. Jag har skrivit om dom tidigare. Mina "systrar" alltså.

Eftersom vi alla fyller 40 under året, så har vi kommit överens att inte köpa nått åt varandra. Utan vi ska hitta på och göra nått ihop i stället. Kanske blir det nått trevligt till sommaren. *L*

Ska iaf smyga iväg och köpa ett födelsedagskort och sen smita in på blomsterhandeln och se om dom har kvar en växt som ser ut som ett hjärta.

En jätteläcker liten sak som jag även köpte år Fru K när hon fyllde år.

Den får symbolisera hur myckert dom betyder för mig och hur underbara dom är att ha som bästa vänner!


 Nu ska jag servera Heron frukost. Han står här och tigger med stora svartapepparkornsögon och huvudet på sne´. Och vemkan motstå det? *L*

Sen blir det promenad. Måste förbi ICA Extra som sagt...

Bäst jag med tar frukost.

Av Annelie - 24 april 2009 17:46

Ja, då väljer jag sällan!

Har inte skrivit på ett tag nu. Har inte haft någon som helst ork och energi att lägga på bloggen.

Jag lever ständigt i ett rörigt kaos inombords. Nu kanske mer än vanligt.

Men jag mår ändå bra. Så det är inget negativit. Inte i det mesta i alla fall.

En sak jag upptäckt är att jag ständigt går och längar så efter Herr B. Det är en härlig känsla som får mig att tappa fotfästet lite då och då. Min vardag går segt. Men nu är den segare än vanligt.

Det som jag mår mindre bra av är min oro för min mor. Hon gick i tisdags igenom en magoperation för att gå ner i vikt. Hon gjorde en anna typ av sån operation för 10 år sedan. Den blev totalt misslyckad. Nu har hon fått en ny chans! Jag hoppas verkligen för hennes skull att den kommer att funka för henne.

Jag själv fajtas med min egen övervikt. Jag borde ta mig i kragen och skärpa till mig. Börja leva sundare och nyttigare. Men det är svårt.Vansinnigt svårt!

Så fort jag känner oro eller ångest äter jag. Och jag väljer det som är GOTT och väldigt ONYTTIGT!

Jag äter tills jag är så mätt att jag nästan mår illa...

Jag vet alla fel jag gör! Det gör inte saken bättre. Jag som redan ändå tycker jag gör så många fel och strävar efter att vara mer "perfekt".

Jag vill inte göra några fel. Jag vill vara näst intill perfekt!

Vet att det är omöjligt men skulle bli så nöjd med mig själv om jag bara kunde vara lite perfekt i alla fall.

Jag är ständigt trött av all oro som nöter innom mig. Jag vill bara kunna känna ro i mitt hjärta och mina tankar.

Vill att karusellen av tankar saktar ner så jag hinner sortera dom och göra nått vettigt av dom. Nu  hinner jag inte.

Min äldsta son, 18 åringen, vill så gärna ner till sin pappa och den familjen i sommar. Men har svårt att acceptera att jobb nu måste gå i första hand.

Vi hade en livlig diskussion idag om att bli vuxen och ta ansvar. Inte bara för familjen utan även för ekonomi och arbete.

Jag förstår att han just nu slits oerhört mellan att ha ett barns förmåner och att börja leva vuxenliv.

Han är så duktig min 18 åring! Många som vet vem han är vill gärna ha honom. Han har fått ett jobb som täcker över hela denna sommar på Bolidens golfbana.  Ett riktigt vikariejobb och inte ett lågbetalt ungdoms-sommarjobb. Han borde vara glad för det! Tycker jag då...

Men han vill helst inte jobba hela sommaren. Han vill ner och vara med sin pappa och familjen nere i Linköping då hans pappa har semester.

Och det är ju klart att han vill. Det är ju hans pappa!

Han har fått ett sommarjobb där nere också. Innom kyrkan där hans styvmamma jobbar. Men det är bara i tre veckor och är precis då hans pappa har semester.

Det sista han ändå surrade om var att ta golfbanejobbet. Jag hoppas verkligen att det blir så. För hans skull! Säkert kan han själv vart efter åka ner till sin pappa och hälsa på. Utan att brorsorna hänger med.

Det är inte lätt att bli vuxen!


Idag fyller en av mina absolut bästa väninnor 40 år!!!

GRATTISKRAMAR i massor till dig fröken NM!!!

Vi ses i morgon när jag och Herr B kommer och firar dig!


Det blir en lugn kväll här hemma. Herr B´s söner ska vara hos honom i helgen. Tror dom skulle komma till honom nu i eftermiddags redan.

Ska som sagt bara "låna" Herr B några timmar i morgon mitt på dan.

Dom får givetvis följa med och vara här i lägenheten om dom vill och önskar. Eller avlägga artighetsvisit hos sin farfar med sambo som också bor här i samhället. Vill att dom ska känna att dom alltid är välkomna hit! Mitt hem är deras hem! *L*


Nu ska jag försöka klippa färdigt min hund. Har en uppsjö av olika trimmrar jag själv har och fått låna. Ingen funkar tillfredställande på hans fjuniga ulliga päls. Det tar dagar och timmar att få honom helt klar.

Nu är det "bara" benen kvar, och lite runt bröst, hals och mage. *puhh*



Av Annelie - 16 april 2009 10:56

Har påsklov just nu. Är fantastiskt skönt att bara kunna vara sig själv ochbara ha det bra.

Fast jag saknar mina söner förståss. Nått oerhört. Men det känns ändå rätt ok.

Har tillbringat min tid hos Herr B sedan grabbarna åkte. Har hjälp till lite med vårstädning, ätit gott och slappat en del.

Ikväll åker vi äntligen ut till stugan. Herr B´s äldsta son med flickvän ska också med. Kommer att bli så skönt att komma dit ut.

Räknar med att det kommer att vara rätt slaskigt och blött efter alla varma vårdagar som vi haft. Snön smälter kvickt nu. Gick in till Skellefte stad i förgår och passerade då ett hus där krokusarna slagit ut i blomm. Det var så vacker att se. Våren är här!!! :)))

 Tyvärr så har även min allergi slagit ut. Min hals har svullnat och gör ont och jag känner mig lite småfebrig. Så här få jag varje vår. Och det går liksom inte över förrän till mitten på juni ungefär. Måste börja ta min allergimedicin.


Ska inte sitta och skriva nått mer nämnvärt. Kanske nån annan vill åt datorn.. Man vet aldrig.

Men jag kommer med mer uppdateringar när mitt påsklov är över och jag har landat hemma i min egen vrå. Min lägenhet alltså.


Ha det bäst för det ska jag!


Kram på er alla!

Av Annelie - 9 april 2009 15:09

Min 16 åring mår mycket bättre. Men är kolosalt trött, stackarn. Hoppas resan går bra för honom och att han inte blir sämre igen.

Nu är det mindre än en timma kvar till dess min far kommer och hämtar upp oss. Mina föräldrar har som tradition att alltid bjuda mina söner på middag innan dom åker ner till sin pappa. Det blir likadant i eftermiddag. Det kommer att bjudas på leverbiff, potatis, brunsås och lingonsylt. Det ingår också i traditionen. Då äter dom rågad talrik och tar extra varje gågn. Då behöver dom inte svälta ihjäl innan dom kommer fram till Stockholm tidigt i morgonbitti! *L*

Har som snabbast varit och handlat påskfika till dom att ta med på tåget.

Hittade även en påsktårta som vi kommer att mumsa i oss som efterrätt i kväll.

Tåget går 18.54 Kommer att sakna dom!

Av Annelie - 9 april 2009 13:25

16 åringen fick sluta tidigare idag. Han kom alldeles nyss innanför dörren... med begynnande migränanfall!!!

Han har haft migrän en gång tidigare. För över ett år sedan. Då fick han såkallad "ögonmigrän". Han hade så ont stackarn. Han spydde och ögonen kändes som om dom skulle sprängas ut ur ögonhålorna. Han blev så dålig så jag blev faktiskt lite rädd. Tillråga på allt fick han som en "prick" i sitt synfält som satt i i flera månader efteråt. Men dagen efter när han själv berättade om pricken som han såg, ringde jag direkt ner på vårdcentralen. Han fick komma dit bara nån timma senare. Där kunde man konstatera att det fanns nått inne i ögat. Han blev skickad på Ögon på lassa i Skellefteå. Han fick göra lite olika syntester och dom undersökte hans ögonbotten noggrant.

Det var inget allvarligt tack och lov. Det hade på grund av trycket av ögonmigränen brustit ett blodkärl inuti ögat. Det skulle så småningom försvinna och bli bra igen. Men gissa om jag hann bli rädd. Hade själv migrän som barn, och nu på äldre dar för jag väldigt lätt spänningsmigrän. Jag vet hur dålig man kan bli.

Men när ens barn får så ont, mår så dåligt och till råga på allt för en bristning inne i ögonbotten på grund av det enorma trycket... Ja, då känner man sig rädd och maktlös.

Nu kom han hem och har starka migränkänningar igen. Han och brorsorna som ska åka iväg ikväll med tåget... Jag har gett honom värktablett och han ligger nu och kopplar av i ett varmt bad. Jag hoppas han snart mår bättre.




Av Annelie - 9 april 2009 08:51

Tror jag skulle kunna vara ute i stugan varje ledig stund!

Längtar dit sååååå mycket och hoppas även att Herr B´s grabbar vill dit och spendera så mycket tid som möjligt där med. Att Herr B gärna också vill dit, det vet jag redan!

Presentation

Gästbok

Fråga mig

1 besvarad fråga

Omröstning

Har du drömmar och mål du håller på att förverkliga?
 Ja
 Nej
 Nej, men skulle vilja

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Länkar

Sök i bloggen

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards