Direktlänk till inlägg 26 april 2009

Känslor

Av Annelie - 26 april 2009 10:53

Att man kan ha så många känslor. Både i vaket coh sovande tillstånd.

Det är väl bra att känslor finns och att vi människor begåvats med dessa.

Men alll för ofta upplever jag att mina känslor bara är vansinnigt jobbiga att ha. Speciellt då det handlar om gnagande oro som virvlar runt inne i mig.

Jag får liksom känslan av att det mesta känns så hopplöst. Att ingenting är nån idé. Jag drömde bla i natt om att skulle laga en lampa som inte funkade som den skulle. Jag tog fram skruvmejsel och började pilla. Innanför den syddande sladdhöljet fanns en massa jättetunna ljusfibertrådar. De flesta var av pga att ytterhöljet var trasigt och rejält skadat mest över hela sladden. Med andra ord var det inte så konstigt att ljuset inte nådde ända upp. Det lyste, men inte som det skulle. I drömmen blev jag så besviken. Lampan hade kostat mycket och borde rimligt vis fungerat utan problem i massor av år till. Nu var den helt förstörd. I drömmens värld satt jag och grämde mig och var djupt irriterad. Tillslut tog jag och skar av sladdeländet och slet bort ytterhöljet helt. Längst ner satt alla fibertrådarna fast på ett töjbart material. Dom spretade och  lyste i alla möjliga färger. Det var vackert! Dom blev som de dära kloten med fibertrådar som sakta nurrade och byter färg. Men jag var fortfarande näst intill arg.Till slut sa min äldsta son åt mig (fortfarande i drömmen ) att jag skulle göra iordning lamporna och  sälja dessa på loppis och få tillbaka lite av pengarna. Barn skulle gilla dom. Så jag började fixa med det. Dom blev ganska bra. Men känslan av irritationa att det inte gick som det var tänkt från börja satt i. Även sedan jag vaknade.

Jag hade fler konstiga korta drömmar i natt. Jag har sovit allmänt oroligt. Alla drömmar har givit upphov till frustration och ovilja att ta mig ann något. Känslan att allt blir fel hur jag än gör finns där så starkt.

Det är liksom ingen idé....

Idag skulle jag vilja kunna göra dat jag ska och behöver här hemma. Sen skulle jag vilja gå ut och bara njuta av solen och värmen. Men det tar som vanligt bara stopp!

Ut borde jag verkligen behöva ta mig. Ut i ljuset! Men... Varför tar det emot som det gör. Varför känner jag bara ett sånt motstånd.  Är jag i en jobbigare svacka nu igen. Jag vill inte ha det såhär. Jag vill kunna vistas ute bland folk. För det är ju den jag egentligen är. Jag är innerst inne en social människa som trivs bland folk. Men så kommer dessa tillfällen då jag bävar för folksamlingar och att nån börjar prata med mig.

Känslan är givetvis ologisk. För jag skulle nog fixa det rätt bra. Jag kanske inte skulle vara den som tar initiativ till samtal. Och jag kanske inte skulle kunna hålla ett bra flöde på ett samtal. Men jag skulle nog kunna fixa det.


Vad ska jag då göra idag... I kväll ska jag tillsammans med mina bästa vänner gå och se en föreställning som heter "Getaren".


Så här skriver SVT västebottensnytt:


"Getaren är en rysare som berättas i både ord och toner av spelmansduon Daniel Fredriksson och Daniel Pettersson.

- Getaren är en historia med verklighetsbakgrund - från Gubbträsk i Sorsele. Det unika med föreställningen är att ord och musik går in i varandra och för berättelsen vidare. Orden talar till intellektet - musiken till känslorna. På ett filmiskt sätt - och på så sätt bidrar den till att bredda berättarfestivalen, säger regissören och pjäsförfattaren Hans-Ola Stenlund."


Och här är en länk som visar lite ur Getaren:


http://svtplay.se/v/1527900/vasterbottensnytt/getaren_-_en_rysare_i_ord_och_toner

Tror den kan vara riktigt bra. Sen är det ju inte sämre av att Daniel Pettersson är en grabb från Boliden. Han blev för några år sedan utsedd till världsmästare i nyckelharpa. Han är grymt duktig på att spela.

Det ser jag fram emot. Det är bara dagen idag som redan känns seg och uppgiven. Men det får jag leva med.

Nu ska jag hitta nått att äta. Ungdomarna mina borde börja bli hungriga nu vartefter.




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Annelie - 8 februari 2010 08:09

Ja, vad annat kan man säga. Bara massa elände och sjukdom. Herr B´s pappa blir fort sämre i sin demens. I lördags belv han hastigt inlagd på en geriatrikavdelning för utredning. Skönt att det blir gjort så vi får svar på vad det är som händer rikti...

Av Annelie - 21 januari 2010 08:04

Den senaste tidens bristande närvaro här inne på bloggen är pga av att jag inte haft någon som helst lust att sätta mig vid datorn för att skriva. Vid datorn har jag dock suttit när jag varit inloggad på facebook. Inte hela tiden förståss, men lite...

Av Annelie - 10 december 2009 08:06

Har bott i min lägenhet sedan 1 December 2001. Trivs så himla bra här. Det är lägenheter som under slutet av -80 och början på -90 genomgick en rejäl renovering. Många av lägenheterna har slagits ihop och blivit större. Det finns dock inga större l...

Av Annelie - 9 december 2009 07:55

Fick detta mail av min mycket goa vän AW från östgötaskogarna. Var rätt kul så jag tänkte dela med mig. =))   ~~~*~~~*~~~*~~~*~~~*~~~*~~~*~~~*~~~*~~~*~~~*~~~ Kära Dagbok ,   Jag har precis fyllt 45, och min son (älskling!) gav mig en veck...

Av Annelie - 4 december 2009 13:23

Äntligen! Ja, jag säger bara ÄNTLIGEN ser det ut som om vi kommer oss ut till stugan i helgen! Så just nu har jag verkligen inte tid att sitta här och knappa på tangentbordet. Har iaf precis kommit hem efter en "lunchdate" med Fru K, Fru L, Fröke...

Presentation

Gästbok

Fråga mig

1 besvarad fråga

Omröstning

Har du drömmar och mål du håller på att förverkliga?
 Ja
 Nej
 Nej, men skulle vilja

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Länkar

Sök i bloggen

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards